Lapskojs

Det va va dagens lunch bestod utav. Ser kanske inte så lyxigt ut på tallriken men suveränt gott speciellt med lite salladsblad till.
Brukar ha för vana om jag se reakött typ kotletter eller kanske till och med en hel skinka att köpa och stycka och göra lappskojs av det. det funkar med vilker kött som hälst tycker jag (till och med kassler).
 
1 port:
125g kött
5g matfett
30g lök
65g potatispulver
3dl vatten
1g salt
0,1g peppar

putsa köttet skär i tärningar 1x1x1cm koka i lättsaltat varren 45min. fräs hackade löken blanda ihop med mosade potatisen krydda.

Brukar överkoka vanlig potatis för att göra mos på och sedan om det behövs dryga ut med potatispulver för att få bra konsistens. Snåla inte med fettet. Det viktigaste är kryddningen jag brukar köra kurry kayenpeppar vitlök och paprika samt lite böjongtärningar (brukag göra ca4-13port när jag lagar beroende på hur mycket kött jag har och sedan anpassa resten av ingrediencerna lite som det kommer sig).
Detta är en av rätterna jag fått mest beröm för hur fantastiskt gott det är när dom väl smakat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0