Lax med potais

Inget bra ide om om du vill göra för att frysa in men mycket gott. Speciellt med lite grönsaker och romsås (tipps från helena).

ingerdiencer:

lax (gärna fileade och klara)
potatis

creme fraiche. majonäs och röd rom.

Såhär rekomenderar jag att man gör.
lägg laxen på/i folie (gärna två lager så det inte råkar droppa(vik upp kanter)) lägg på gallret i ugnen och ha en plåt under gallret ifall det råkar droppa. Rengöra ugnar är något av det tråkigaste som finns.
vrid på ca 225.. skala (om du vill) och koka potatisen. lata dig ett tag.
För ca 3 port ta 2dl creme fraiche, två rejält rågade matskedar (sådana man äter med) ca 1 dl majonäs och 75 gram rom. Rör om såsen.
hacka lite sallad, titta till laxen häll av potatisen, servera. Om du vill ha det som matlåda ha såsen separat.


RSS 2.0