Kinagryta
3-4 port (beror på hur mycket man äter här hemma äter vi ganska mycket och får en varsin ordentlig portion och en matlåda över.
Marinad:
Blanda samman all marinad och skär köttet i så stora bitar du vill ha och blanda samman med marinaden.
Börja koka ris. Häll av marinaden från köttet och spara den.
/Helena
Sallad med bacon
Denna rätt passar sig inte för storkok (salad ser tråkigt ut om det varit nedfryst). Men det kan vara väldigt gott.
Ingredienser:
ca 5dl Pasta (jag brukar köra snabbmakaroner men ser nog lyxigare ut med någon annan sort)
Sallad
Advokado (Brukar ha en halv gurka istället dels för advokadon ofta är dålig och dels för att den mörknar och ser mindre fräsh ut dagen efter)
Tomat (3st)
Fetaost (ett litet paket)
Lök (en)
Bacon (ett paket)
Koka makaroner, hacka alla grönsaker och fetaosten. Skär baconet i mindre bitar och stek så det blir knaprigt eller på gränsen till att bli det.
Kyl makaronerna innan dom blandas in i salladen häll bort fettet från baconet. blanda i baconet addera peppar och kanske lite salt. brukar skvätta på endel olja också för jag tror att det hjälper salladen att se bättre ut dagen efter.
Så vart det klart, försök att inte förätadig.