Kinagryta
Väljer jag att kalla den här maträtten som vi älskar här hemma.
3-4 port (beror på hur mycket man äter här hemma äter vi ganska mycket och får en varsin ordentlig portion och en matlåda över.
Marinad:
Blanda samman all marinad och skär köttet i så stora bitar du vill ha och blanda samman med marinaden.
Börja koka ris. Häll av marinaden från köttet och spara den.
/Helena
3-4 port (beror på hur mycket man äter här hemma äter vi ganska mycket och får en varsin ordentlig portion och en matlåda över.
300-400 g grytbitar(fläsk) jag brukar ta skinkstek eller bog och dela själv för grytbitarna är alltid för stora ändå.
1 paprika (vi kör grön men fint ha olika sorter)
1 purjolök
2 morötter
Rapsolja eller flytande margaring steka i.
Ris (vi gör till 2 personer 2 dl ris och 4 dl vatten om vi är riktigt hungriga annars räcker 1 1/2 dl ris och 3 dl vatten.
Marinad:
1 1/2 msk soja
1 1/2 dl kycklinbuljong( vi värmer 1 1/2 dl vatten och lägger i en hel tärning kycklingbuljong)
1 vitlöksklyfta (vi brukar ta två)
2 krm svartpeppar
1/2 dl citronjuice
Blanda samman all marinad och skär köttet i så stora bitar du vill ha och blanda samman med marinaden.
Vi brukar låta de stå kallt i några timmar men har man ont om tid så kan man låta det stå medan man gör resten.
Skölj,kärna ur och strimla paprikan/paprikorna, hacka purjolöken skala och hacka morötterna i ganska småbitar.
Börja koka ris. Häll av marinaden från köttet och spara den.
Stek morötter och köttet tills köttet är genom stekt.
Lägg i paprikan och stek lite till när riset börjar bli klart släng i purjolöken med köttet och grönsakerna och stek någon minut. Till sist häll i marinaden och låt det koka upp och sedan är det klart att servera!
/Helena
Kommentarer
Trackback