Dagens lunch

Bakgundshistoria:
Som vanligt på söndagar gör jag ett storkok av något slag för att frysa in och använda som lunchlåda kommande veckor. Denna veckan vart det Räkpaj mycket tack vare att jag råkade ha 1.5kg räkor i frysen kvar efter ett annat storkok.

Får kompletera med recept senare men kan ju alltid ge lite tipps..

Jag gjorde receptet x3 (skulle nog funka brättre med x4) för tänkte att det kunde bli en plåt av det då..
Hadde vanligt vitt mjöl i men har en känsla av att man kan ha i vad som hälst i den om man vill. Använde handen för att fixa till smeten i en bunke. Sedan la jag två bakplåtspapper i plåten (djup) och började sprida ut degen (Vem orkar diska en nersmörad påt med fastbränd smet?). Hadde dock ingen liten kavel så att fixa till degen ok tog lite tid.
In i ugnen. Blandade ihop rästen i en bunke och hadde sedan i räkerna och rörde om så gott det gick. Blev rejältt klumpigt så slevade upp det på plåten och försökte jämna till med sleven och sedan swich in i ugnen igen.
Efter ett tag vart det klart och domdär räkklumparna såg man inte symten av. dela upp den i nio bitar efter ett tag (Va väldigt vattnit till att börja med men blev ganska snart bra konsistens).

Smakade inte alls så som jag trott. men ändå rätt gott skulle likna det med smaken av tomasopizza (vesuio med räker) dtv. inte så mycket räker utan mer ost och tomat med kryddor.

Såg fint ut på tallriken och alltid trevligt att kuna säga att det är räkpaj när någon frågar :)
Men söker du efter en kullinarisk upplevelse bör du nog göra något annat. Det är gott men inte sjukt gott.
Ha sallad till annar blir det tråkigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0